عسل پنبه دارای رنگ روشن می باشد و بعد از بلوری شدن به طور واضح رنگش سفید می گردد.
به آسانی بلوری می شود و تشکیل دانه های بسیار ریز می دهد.
رنگ عسل پنبه سفید کهربایی روشن با جرم سنگین و باعطر ملایم است.
گرچه شهد فراوان پنبه برای زنبورداران چیز با ارزشی است.
پنبه (به فارسی شرقی: پخته)(به عربی قُطُن که کاتن انگلیسی از همان است) یک نوع محصول کشاورزیاست.
که از الیاف پوشانندهٔ دانهٔ گیاه پنبه(با نام علمی Gossypium) به دست میآید.
پنبه تشکیلشده از الیافی نرم و پفدار است که درون کپسولی به دور تخمهای گیاه پنبه میروید.
این الیاف از سلو تشکیل شدهاند و به دلیل ویژگی پوشانندگی، میتوانند تخمهای گیاه را با خود به مناطق دور ببرند و به گسترش گیاه کمک کنند.
گیاه پنبه بومی مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری سراسر جهان شامل قاره آمریکا، آفریقا، و هند است.
بیشترین تنوع پنبههای وحشی نخست در مکزیک، و سپس در استرالیا و آفریقا یافت میشود. پنبه توسط ساکنان هر دو بر قدیم و بر جدید اهلی شد.
بخشهایی از الیاف پنبه در کاوشهای باستانشناسانه مربوط به ۵۰۰۰ پیش از میلاد در مکزیک و تمدن دره سند (پاکستان امروزی) پیدا شدهاند.
این محصول که به دلیل مبادلات وسیع تجاری اش طلای سفید» لقب گرفتهاست از اهمیت اقتصادی فراوانی برخوردار است.
این گیاه در تولید نخ و پارچه به کار برده میشود.
برای این منظور، الیاف آن را به شکل گسترده و رشتهرشته درآورده تا دراز و پیچیده در هم شوند.
نخ پدید آمده سپس برای تولید پارچه به کار گرفته میشود. اگرچه این روش از دیرباز تاکنون مرسوم بودهاست، این تنها اختراع دستگاه پنبهریسی بود که هزینه تولید پارچه از این راه را پایین آورد و باعث بهرهگیری گسترده از پنبه شد به گونهای که امروزه پرکاربردترین الیاف به کار رفته در صنعت پوشاک است.
تخمین زده میشود که هماکنون ۲۵ میلیون تن پنبه در هر سال تولید میشود.
این میزان برابر با سطح زیر کشت ۲٫۵ درصد از زمینهای کشاورزی روی زمین است.
هماکنون هند با تولید بیش از ۶ میلیون تن پنبه در سال بزرگترین تولیدکننده پنبه در جهان است و پس از آن چین و ایالات متحده آمریکا با اختلاف زیاد از سایر کشورها در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.
درباره این سایت